De senaste åren har det blivit mycket trendigt att återbruka och vara mer miljövänlig – en trend som vi hoppas håller i sig väldigt länge. Idag återbrukar vi det allra mesta som vi kan komma över och vi lägger ett större fokus på energibesparing såväl som att minska matsvinnet, men visste du att du även kan återbruka din julgran?

Ja, det är faktiskt sant! På julen är det många som kan känna att den stora konsumtionen av mat och presenter inte kommer att gynna miljön, och visst stämmer det. Med vårt knep kan du dock se till att ha en lite mer miljövänlig julafton än tidigare. När du hör att du kan återvinna din gran kanske pyssel är det första som kommer att dyka upp i hjärnan, men sanningen är att detta återbruk handlar om att äta upp granen.

 

Återbruka din gran på bästa sätt

Om du vill återbruka din gran med våra tips rekommenderar vi att du köper en ekologisk julgran som är bättre för hälsa och miljö. Det är första steget.

Vad är det då man kan göra med sin gamla gran? Här nedan listar vi några riktigt bra sätt för hur du kan ta vara på din julgran och göra en god gärning för miljön.

  • Krydda din mat med granbarr
  • Testa att tillverka barrsirap med högt innehåll av C-vitamin
  • En gran innehåller massa energi. Omvandla granen till värme!
  • Koka ett smakrikt te på din gran

Låter inget av ovanstående tillräckligt lockande? Ingen fara! Om du vill göra dig av med din gran så kan du med fördel skänka den till en gård med djur. Många djur älskar att knapra på gamla granar och du slipper dra den till återvinningscentralen eller låta den gå till spillo.