Vår planet kokar och det är många problem som kommer till följd av detta. Växthusgaserna som lagt sig som ett tjockt täcke kring jorden släpper in färre solstrålar, men de som faktiskt kommer in har svårt att ta sig ut efter att de studsat mot jordens yta. Det är det här som kallas växthuseffekten.

Ät mindre kött

Köttindustrin är en av de största bovarna när det kommer till CO2-utsläpp i dagens läge. En del kan tycka att det känns jobbigt att gå över till att äta en vegetarisk kost istället, och det kanske inte är helt rimligt. Men om alla skulle dra ner på sin köttkonsumtion så skulle det kunna göra stor skillnad för klimatet. Enligt studier så bör man endast äta rött kött en gång i veckan. Börja lite successivt.

Ta cykeln istället för bilen

Det är inte bara bra för miljön att ta cykeln till jobbet, det är även väldigt bra för hälsan. Så gör dig själv och vår planet en tjänst och börja cykla till jobbet istället för att ta bilen. Om det skulle vara så att du har väldigt långt till jobbet och har svårt att cykla varje dag så kan det vara en god idé att kanske införskaffa en elcykel. En del finns att beställa till bra priser på nätet så det behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet att skaffa en sådan.

Semestra hemma i år

Bara för att man ska semestra hemma en sommar behöver man inte hyra en Sandspridare ATV och skapa en egen vit strand i trädgården. Det handlar mer om att man ska försöka upptäcka det som finns runtomkring en. Istället för att åka på en utlandssemester i sommar kommer du kunna spara in mycket CO2-utsläpp. Vem vet, kanske kommer du upptäcka något i ditt område som du inte visste fanns innan.

Konsumera mindre

Vi lever dessvärre i ett samhälle där det är vanligt att man ska konsumera mycket. Det här leder till att vi har många fabriker runtom i världen som bara sprutar ut CO2. Det är bättre att man shoppar mindre och när man väl gör det så ska man göra medvetna val. Köp hellre kvalitet som håller längre än billigt skräp.

Ta med egna påsar när du ska handla

När du går och handlar i affären nästa gång så vill jag att du funderar på hur mycket extra plast du använder som du egentligen inte behöver. Det finns numera bra tygpåsar som man kan ta med sig istället, eller nätpåsar som man kan använda för att plocka frukten i. Tänk efter en gång till innan du konsumerar plast och kom ihåg att det här är något som inte går att bryta ner naturligt i naturen.