Att det finns mycket vatten i världen är ingen nyhet, men ändå råder det vattenbrist på många platser. Det finns även ett hot mot Sverige när det kommer till tillgång till rent vatten. Så problemet är inte tillgång till vatten men hur man renar det. När man filtrerar vatten för att ta bort bakterier, eventuella metaller och salt så är det svårt att låta vissa salter och mineraler vara kvar i vattnet. Människan behöver mineraler för att kunna fungera ordentligt och leva vilket innebär att det inte är önskvärt att ta bort allt.

 

Vatten i ett glas

Det är dessvärre ganska vanligt att vanligt folk inte känner till detta. Många tror att det finns en oändlig tillgång till vatten och att man inte behöver oroa sig. Det finns dock många anledningar till att man ska börja vara mer försiktig med vatten som källa. Om man vill bli mer allmänbildad så kan man läsa tidningar och bloggar som skriver om liknande ämnen som detta. träna inför högskoleprovet 2018 är också ett alternativ där man lär sig otroligt mycket. Det finns en del där man måste läsa artiklar och sedan återge innebörden. Det kan vara ett sätt på vilket man kan komma in på utbildningar men många gör det för att de tycker det är roligt.

Om man vill spara på vatten finns det lite olika tips och trix. Först och främst så bör nästan alla svenskar begränsa sin tid i duschen. Sätt en klocka som ger dig ett antal minuter. Stäng av vattnet när du tvålar in dig och tänk på att det tar mer energi att värma upp vatten, så kallt vatten är egentligen det allra bästa. Sedan finns det speciella munstycken som man kan sätta på alla kranar i hemmet vilket stryper strålen och därmed minskar vattenkonsumtionen. Tvätta disk i diskmaskin istället för hand är också bättre.

I I-länder använder man mer vatten än i u-länder till exempel. hur mycket vatten du förbrukar per dag beror såklart på i vilken del av världen du lever i och vilka standardmått som finns där du bor. Hur ser tillgången till vatten ut och vad är rimligt att man förbrukar per dag? Duschar du varje dag? Låter du vattenkranen rinna när du borstar tänderna och så vidare.